Underbara chokladmuffins
Idag bjöds det på fika här hemma i lägenheten. Gästerna var mina tidigare grannar från mjölkudden och eftersom både Ingrid och Helena är laktosintolleranta fick det bli ett mjölkfritt kalas.
Nedan följer receptet på dessa chokladiga muffins. Dock har jag skrivit det utifrån dess vanliga recept, men självklart går det lika bra att använda mjölkfria ingredienser.
Choklad muffins:
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vanillinsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Glasyr:
40 g rumstempererat smör
3,5 dl florsocker
1 tsk vanillinsocker
70 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
2 msk kakao
Smält smöret och rör ihop alla muffinsingredienser. Grädda i ugn på 175 grader i cirka 15-20 minuter, prova med en sticka för att se om de är klara. Ta ut och låt svalna.
Blanda alla ingredienser till glasyren och fördela den jämt över de kalla muffinsarna.
var och nallade en halv muffin sen! fantastiska
Oj så frestande, blir riktigt sugen. Ska testa under helgen.
VILL HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Hoppas de möter mig och sanna pa statioen