Underbara chokladmuffins









Idag bjöds det på fika här hemma i lägenheten. Gästerna var mina tidigare grannar från mjölkudden och eftersom både Ingrid och Helena är laktosintolleranta fick det bli ett mjölkfritt kalas.

Nedan följer receptet på dessa chokladiga muffins. Dock har jag skrivit det utifrån dess vanliga recept, men självklart går det lika bra att använda mjölkfria ingredienser.

Choklad muffins:

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vanillinsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Glasyr:
40 g rumstempererat smör
3,5 dl florsocker
1 tsk vanillinsocker
70 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
2 msk kakao

Smält smöret och rör ihop alla muffinsingredienser. Grädda i ugn på 175 grader i cirka 15-20 minuter, prova med en sticka för att se om de är klara. Ta ut och låt svalna.

Blanda alla ingredienser till glasyren och fördela den jämt över de kalla muffinsarna.



Kommentarer
Postat av: Robin

var och nallade en halv muffin sen! fantastiska

2010-05-24 @ 20:53:41
Postat av: Anne

Oj så frestande, blir riktigt sugen. Ska testa under helgen.

2010-05-26 @ 21:35:12
Postat av: Anonym

VILL HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Hoppas de möter mig och sanna pa statioen

2010-05-27 @ 12:50:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0