Lördag och en snabb uppdatering

Har varit lite på latsidan med bloggen de senaste dygnet och tyvärr blir även detta inlägg något kortfattat. Jag och martin har precis blivit klara med förberedelserna till middagen. Nu är det bara 30 minuter i ugn och sedan är det äntligen mat!! Kvällens vin heter el molino och det är en medelkraftigt spansk rioja från 2006. Hoppas det kommer passa bra till maten, men om inte annat är det alldeles utmärkt nu medans vi väntar...




Till middagen idag blir det marinerade revbensspjäll i ugn och det ska serveras med en hemmagjord potatisgratäng. Det luktar fantastiskt och jag kan bara hoppas på att smaken blir den samma!

Recept till 2 personer

Potatisgratäng:


4 medelstora potatisar
2 dl creme fraiche
5 cm purjolök
0,5-1 dl lagrad ost

2 msk persilja, gärna färsk men fryst går också bra.
Salt & peppar


Skala och skär potatisen i tunna skivor. Lägg de i en ugnssäker form och tillsätt sedan creme fraichen och kryddorna. Blanda.

Sätt ugnen på 200 grader och grädda i cirka 45 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängen har fått en fin färg. När gratängen börjar bli klar strös osten på.




Kommentarer
Postat av: Anne

Tack för receptet + tips om ett vin som jag inte tidigare testat.

2010-05-26 @ 21:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0