Middagsbjudning

Igår var vi bjudna på "fin" middag hos Frida. Det var dresscode med klänning och kostym. Finkläder i all ära, men kanske var det inte världens hitt att sedan gå på krogen med långkjol... Det var inte bara vår klädsel som tillhörde eliten, utan även middagen var i världsklass! Fridas kökskunskaper var minst sagt förvånande och en helt ny sida av vår vän visades.





Till förrätt serverade frida en skagenröra på toast. Huvudrätten var den mycket omtalade fläskfilen och även vår värdinnas absoluta favoriträtt! Efterrätten stod jag och martin för och trots det något kyliga sommarvädret styrdes våra tankar mot något läskande och vi bjöd på en glass till kaffet. En hemmagjord rabarberglass! Tacka vet jag den underbara rabarberpajen, men lite nytänk går alltid hem och glassen är en klar favorit! Rekomenderas!

Fin middagen blev kanske inte "så" fin mot slutet. Fyllehistorierna blev fler, vintörsten blev ett faktum och bortblåst var de städade förtimmarna. Salongsberusad njaa... Men kvällen var grym och kan inte annat än att tacka vår värdinna för den underbara middagen :)






Rabarberglass:
10 port

1 liter rabarber
1 vaniljstång
4 dl socker
0,5 dl vatten

4 ägg
3 dl vispgrädde
3 dl turkiskyoghurt

Skär rabarbern i 2-3 cm stora bitar. Dela sedan vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka rabarbern med den utskrapade vaniljstången och fröna. Tillsätt socker och vatten och låt koka i 30 minuter. Kompotten är klar när rabarbern har kokat sönder. Låt kallna.

Separera äggen utan att det kommer någon gula i vitan. Vispa äggulorna krämigt och vänd sedan ihop den med den kalla rabarberkompotten.

Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Vispa grädden och blanda med youghurten. Blanda sedan gräddyoghurten med kompotten och vänd försiktigt ned äggvitorna i blandningen. Häll i skål och ställ i frysen i 3-4 timmar. Servera med färska jordgubbar, ät och njut av sommarens smaker!

Kommentarer
Postat av: Anne

Mums, det vattnas i munnen. Den där rabarberglassen måste jag testa.

2010-06-07 @ 22:52:24
Postat av: Kelsan

Love your blog Johanna! I remember all those summer days at your house baking rhubarb pie and eating rhubarb with sugar!:) Sakar dig xxx

2010-06-08 @ 01:49:00
Postat av: Anonym

hahah inte gilla, mer älska!!

2010-06-08 @ 16:52:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0