Tiramisu



Jag antar att ingen har missat det men imorgon är det som sagt midsommar. Det blir sill, lax och kanske slinker en och annan jordgubbe ned! Att kvällen kommer bli bra är förstås självklart och nu hoppas jag bara på att vädret håller i sig!

Det blir inget självklart "midsommarrecept! idag men däremot bjuder jag på en utav mina favoritefterrätter. En tiramisu! Självklart passar även denna ljuvlighet in på midsommarbordet och den går alldeles utmärkt att förbereda redan idag. Dekorera den med jordgubbar och genast blir den lite somrigare!

Tiramisu:
6-8 port

4 st ägg
500 g mascarpone
ca 20 savoiardikex
6 msk socker
3 dl starkt kaffe
1-2 msk amarettolikör el baylis
kakao
ev jordgubbar

Separera äggulan och vitan från varandra. Vispa gulan tillsammans med sockret till en luftig och ljus smet. Rör sedan ned osten och ställ därefter mascarponeblandningen åt sidan.

Vispa äggvitorna hårt, konsistensen ska bli som en marängsmet. Vänd sedan föriktigt ned smeten i mascarponeblandningen.

Häll kaffet i en djup skål och doppa sedan undersidan av savoiardikexen i kaffet. Fördela ut hälften av kexen i portionsformar och tillsätt sedan hälften av mascarponeblandningen. Gör sedan ett till lager med kexen och avsluta med mascarponen.

Ställ kallt i cika 5 timmar. Sikta över kakao vid servering och dekorera eventuellt med färska jordgubbar.


Kommentarer
Postat av: Anne

Super gott/hälsningar från en som fått smaka.

2010-06-27 @ 12:22:07
Postat av: Berget

mera uppdatering!!! :D satsigt men tiramisu

2010-06-27 @ 23:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0