Onsdag och vardag...




Idag bjuds det på riktig husmanskost. Det var över en vecka sedan jag bloggade sist och kanske hade ni förväntat er något lite lyxigare, men som ordspråket lyder: även solen har fläckar. Allt som serveras på tallriken är inte gjort för en kung utan självklart slinker även vardagsmaten ner. Faktum är att ugnstekt falukorv betraktas som en lyxsvara i vårt kök just nu. Sena kvällar på jobbet och en knaper ekonomi har lett till att veckans måltider ihuvudsak har bestått av smörgåsar. Smörgåsar i all ära, men igår serverades det riktig mat och jag vågar nog påstå att falukorven satt mycket bättre i magen!

Ugnstekt falukorv:

Korv
Ost
Ketchup
Senap


Ta av skinnet från korven och skär sedan djupa snitt över hela falukorven. Fördela ut ketchup och senap i snitten. Avsluta med 1-2 ostskivor i varje jack. Stek korven i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter eller tills den fått en fin färg.

Servera korven med hemmagjort potatismos, ketchup, senap och eventuellt lite bostongurka på sidan. Inte heller brysselkålen får glömmas, den är en självklarhet till korven!

Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Anonym

stor favorit! har börjar studentmaten ta sin plats, passar alla kockar:)

2010-07-20 @ 12:49:20
Postat av: berget

falukorv går alltid hem. korvstroganoff är ju ett alternativ man kan göra av falukorv! de är ju fantastsikt gott!

2010-07-26 @ 00:26:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0